Kwart minder eenheidstelefoons op Uilenstede

9 april 2002 | VERSTUUR | PRINT   

VBU; UilenTV april 2002 – De KPN is gestopt met het doorgeven van de tikkerimpuls. Dat is dus het signaaltje op de telefoonlijn die je nodig hebt om de tikkenteller de telefoontikken te laten tellen. Zonder signaal geen tikkenteller, en grote problemen voor de eenheidstelefoons op Uilenstede.

Een kleine steekproef van UilenTV heeft inmiddels geleerd dat het aantal eenheidstelefoons op Uilenstede mede door deze problematiek met 25% is gedaald. Dus een kwart van alle eenheidstelefoons is er niet meer! De KPN vindt dat we maar allemaal zelf een telefoon moeten aanschaffen of anders ISDN nemen. Het voordeel voor de KPN is natuurlijk dat beide oplossingen voor hen meer geld in het laatje brengen!

De VBU is nog altijd bezig om te proberen iets van een oplossing (een goedkopere dan de KPN) voor dit probleem te vinden. Er is namelijk een bedrijf dat een eigen kostenregistratiesysteem op de markt wil brengen. Dat systeem zou rond half april i.s.m. de VBU op enkele eenheden op Uilenstede zou worden getest. Helaas wordt dat later, het bedrijf heeft namelijk te optimistische aannames gedaan hoelang het allemaal gaat duren en ook de kosten (geraamd op eenmalig € 75 per eenheid) kunnen nog wel wat veranderen (hoger dus!). Dit onderwerp wordt ongetwijfeld vervolgt.