Maximale individuele bandbreedte’s

28 mei 2006 | VERSTUUR | PRINT   

Op het VBU-forum verscheen 25 mei j.l. het bericht dat de snelheid van internet via CASEMA anders wordt gerealiseerd dan ze eerst aangaven. De getallen die worden genoemd zijn respectievelijk 10 MB (per seconde naar ik aanneem) en 4 Mb (idem) voor individuele SURFnet en “gewone breedband” gebruikers op Uilenstede.

In beide gevallen werd dus bps (bit per seconde) en niet Byte per seconde bedoeld.

Het gaat hier om individuele begrenzingen binnen de begrenzing voor heel Uilenstede. Die is 1 Gbps voor SURFNET en 300 Mbps voor de breedbandgebruikers (lees hier, internet vraag 4 en 5), die laatste waarde is drie keer zo hoog als aanvankelijk aangekondigd in de CASEMA-brochure.

De reden voor deze individuele begrenzing is volgens CASEMA het voorkomen van congestie ten gevolge van “continue zware downloadacitviteiten”.
De VBU heeft laten weten aan Casema dat zij het hier niet mee eens en is momenteel bezig om uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn. Casema heeft toegezegd dat klanten die om deze reden zich misleidt voelen, bij de servicedesk terecht kunnen.

Bron: VBU-forum, www.casema.nl/uilenstede, Uilenstede Nieuws

   Er zijn 4 reacties op
  Maximale individuele bandbreedte’s

 1. Cassini  | 29 mei 2006 om 10:01

  “Casema heeft toegezegd dat klanten die om deze reden zich misleidt voelen, bij de servicedesk terecht kunnen. ”

  en dan…..?

  Kun je dan direkt weg bij Casema als je dat wil?

 2. Joep Meloen  | 29 mei 2006 om 10:13

  In de Casema-folder (met aanmeldingsformulier) staat:

  “Als Student kunt u kiezen voor SURFnet: het hoogwaardige computernetwerk dat speciaal ontwikkeld is voor het hoger en wetenschappelijk onderwijs in Nederland. Voor slechts € 7,95 per maand beschikt u hiermee over breedband internet met een ongekend hoge snelheid van 1 Gbps. Bent u geen student, dan kunt u het speciale Casema Breedband abonnement nemen tegen een sterk gereduceerd tarief. Casema Breedband biedt u een snelheid van 100 Mbps en is bij uitstek geschikt voor zeer intensief mailen, surfen en downloaden. Casema Breedband kost slechts € 20,- per maand.”

  “biedt u een snelheid van 100 Mbps” Ik ga er dan vanuit dat met ‘u’ mijn persoontje bedoeld wordt en niet mijn eenheid, mijn flat, mijn wijk of mijn stad.

 3. Arjo  | 30 mei 2006 om 17:24

  Volgens de servicedesk van CASEMA op Uilenstede is het “afknijpen” / beperken van de up- en downloadsnelheid niets nieuws. Dat gebeurd al vanaf het begin!

  “Casema heeft toegezegd dat klanten die om deze reden zich misleidt voelen, bij de servicedesk terecht kunnen. “
  Dit was geheel nieuw voor de servicedesk! Zij wisten nog van niets

 4. Uilenstede Nieuws » Archief » CASEMA: “niets nieuws”  | 31 mei 2006 om 00:21

  [...] Volgens de Servicedesk van CASEMA is het beperken van de individuele up- en downloadsnelheid van het CASEMA- internet op Uilenstede (zowel Surfnet als breedband) “niets nieuws”. Dat gebeurd al sinds het netwerk op Uilenstede in gebruik is genomen. Wel erkent men dat dat dus FOUT staat opgeschreven in hun folder. Het feit dat de VBU het daar niet mee eens is wordt voor kennisgeving aangenomen. [...]