Nieuwe dienstregeling GVB

28 mei 2006 | VERSTUUR | PRINT   

Zondag 28 mei 2006 gaat de nieuwe dienstregeling in van het Gemeentelijk Vervoer Bedrijf Amsterdam (GVB). De tramlijn 5 en sneltramlijn 51 blijven onveranderd. Maar een aantal buslijnen rond Uilenstede veranderen wel. Omdat ze worden overgenomen door Connexxion.

Als gevolg daarvan verandert een aantal routes en busnummers. De wijzigingen betreffen buslijn 66 (wordt 166 en krijgt een andere route), 165 (blijft in Amstelveen ongewijzigd) 199 (krijgt andere route) en 65 (verdwijnt, de route wordt overgenomen door lijn 199). Ook verdwijnt in Amsterdam tramlijn 6.

Het GVB is van mening dat door een betere samenhang van tram bus en metrolijnen de overstappunten op openbaar vervoerknooppunten worden verbeterd. Die knooppunten zijn de stations Amsterdam Centraal, Amstel, Bijlmer, Duivendrecht, Lelylaan, Rai, Sloterdijk en Zuid/WTC.

Voor de meeste mensen gaat de situatie erop veruit, stelt het GVB. Maar het bedrijf beseft dat dit voor een (kleiner) aantal mensen niet opgaat. Zij zullen bijvoorbeeld vaker moeten overstappen.

De krant van het GVB, die inwoners in de regio Amsterdam hebben ontvangen, is ook verkrijgbaar in trams, bussen en veerponten, op metrostations en bij informatie/verkooppunten van het GVB. Op de webiste: www.gvb.nl zijn gegevens over de lijnen en de vertrektijden beschikbaar.

Bron: Amstelveens Weekblad, GVB