Containerwoningen studenten veilig verklaard

31 augustus 2006 | VERSTUUR | PRINT   

container woningDe duizend containerwoningen voor studenten in het zuiden van Amsterdam zijn grotendeels brandveilig. Dat zegt Keetwonen in reactie op het advies van minister Dekker om aandacht te besteden aan de naleving van brandveiligheidseisen in containerwoningen.

Het studentencomplex op een steenworp afstand van de Bijlmerbajes is de grootste verzameling wooncontainers in Nederland. De veiligheid van tijdelijke huisvesting van asielzoekers, studenten en gevangenen staat ter discussie na de brand in cellenblok Oost op Schiphol in 2005. Ook na de brand in een asielzoekerscentrum in Drachten afgelopen week is de discussie weer opgelaaid. Beide complexen zijn gebouwd als ‘tijdelijke woningen’. Na de brand in het cellencomplex op Schiphol heeft Keetwonen samen met de brandweer uitvoerig naar de veiligheid gekeken.

De brandveiligheidseisen voor tijdelijke huisvesting zijn minder streng dan voor permanente woningbouw. Oorspronkelijk was de kwalificatie ‘permanente huisvesting’ bedoeld voor kleine wisselwoningen of grote bouwketen, die een paar jaar in gebruik zijn. Maar door het opkomende tekort aan studentenhuisvesting wordt de kwalificatie nu ook voor containerwoningen gebruikt. De zeecontainers worden tot huizen omgebouwd om de tijdelijke woningnood te verlichten. Maar omdat er de laatste jaren een tekort aan studentenhuisvesting is ontstaan, blijven ‘tijdelijke’ woningen voor langere tijd in gebruik.

Link: http://www.mazzelnouk.tk

   Er zijn 2 reacties op
  Containerwoningen studenten veilig verklaard

  1. Javier  | 31 augustus 2006 om 15:49

    Hoe zit het eigenlijk met de Brandveiligheid op Uilenstede?

  2. Arjo  | 31 augustus 2006 om 15:53

    Bedankt voor de tip Javier. Zie het navolgende artikel.

    http://www.uilenstedenieuws.nl/2006/08/31/brandveiligheid-en-rookmelders-op-uilenstede/