Amstelveen Quiz voor Uilenstedebewoners

24 februari 2007 | VERSTUUR | PRINT   

In het Amstelveens Weekblad van woensdag 21 februari 2007 is een artikel te vinden waarin een viertal Uilenstedebewoners worden bevraagd over hun kennis over de gemeente Amstelveen (lees hier). Blijkbaar begint dit A’veens weekblad, dat al jaren niet meer op Uilenstede te krijgen is, door te krijgen dat Uilenstede ook in Amstelveen ligt. In het artikel wordt opgemerkt dat bewoners van Uilenstede weliswaar in de gemeente Amstelveen wonen, maar nauwelijks kennis dragen van die gemeente.

De meeste Uilenstedebewoners zijn ook absoluut niet gericht op Amstelveen. Dat is voor de meeste bewoners een “ver van mijn bed” show. De meeste mensen komen bijvoorbeeld alleen op het gemeentehuis (officieel het centrum van A’veen) om paspoort / rijbewijs op te halen / te vernieuwen, of een uittreksel bevolkingsregister te halen.

Het Amstelveens Weekblad wordt ook al jaren niet meer op Uilenstede bezorgd, en is zelfs nergens meer te krijgen op Uilenstede. Terwijl het wel de plek is waar de gemeente al hun mededelingen naar de bevolking toe doet (vergunningen, verkiezingen etc.) Tegenwoordig staat het natuurlijk wel online, dus kun je alles op internet nalezen.

Voor mensen die hun kennis van Amstelveen willen testen, volgen hier de zes vragen uit het quizje in het Amstelveens Weekblad. Antwoorden onderaan de pagina.

 1.  Wie is de burgemeester van Amstelveen?
 2.  Hoeveel inwoners heeft de stad?
 3.  Hoe heet het bekende soapechtpaar dat in Amstelveen woont?
 4. In welk jaar veranderde de naam van gemeente Nieuwer-Amstel in Amstelveen?
 5. Wat is de meest recente uitbreiding van Amstelveen?
 6. Heb je wel eens een heempark bezocht?

Uw Nieuws is ook erg benieuwd naar de kennis van Amstelveners en dan met name B&W en gemeenteraad over de “bijzondere” wijk Uilenstede.

 

ANTWOORDEN:

 1. Jan van Zanen (tevens landelijk voorzitter van de VVD)
 2. 78.768
 3. Caroline de Bruijn, Erik de Vogel
 4. 1964
 5. Westwijk
 6. Zou voor bijna iedereen op Uilenstede JA moeten zijn. Uilenstede ligt namelijk praktisch in een “heempark”. Het is geen parknaam, maar een soortnaam voor een bepaald type park.

Bron: Uilenstede Nieuws, Amstelveens Weekblad

   Er zijn 3 reacties op
  Amstelveen Quiz voor Uilenstedebewoners

 1. Eveline Gillot  | 26 februari 2007 om 10:43

  Beste redactie van Uilenstede nieuws,
  Als auteur van het artikel over Uilenstede vind ik het erg leuk om te lezen wat het stuk teweeg heeft gebracht. Ik ga dan ook helemaal mee in jullie standpunt: de meeste Amstelveners weten niks/nauwelijks iets van Uilenstede of haar bewoners af, dus deze ‘test’ had net zo goed omgekeerd kunnen zijn. Ik hoop wel dat het stuk op jullie overgekomen als een ludiek en luchtig artikel, absoluut niet een verhaal met de intentie om een soort onwetenheid/domheid van de Uilenstede bewoners naar voren te brengen. Sterker nog: een van de geinterviewden is een van mijn betere vriendinnen en ik maak regelmatig gebruik van haar fijne kamertje op de elfde verdieping.
  Hopende jullie niet onheus bejegend te hebben,
  met vriendelijke groet, Eveline Gillot

 2. Arjo  | 26 februari 2007 om 17:59

  Nee hoor Eveline, ik voel met niet onheus bejegend.
  Ik vond het wel een grappig en leuk stukje. Ik heb het zelf ook gebruikt als aanleiding voor een stuk over A’veen en dat de gemeente Uilenstede nogal eens vergeet. (zie het volgende artikeltje).

  Arjo (redactie Uilenstede Nieuws)

 3. Startschot gegeven door burgervader | Uilenstede Nieuws | Uilenstede.nl  | 9 september 2007 om 00:16

  [...] In de toespraak sprak de burgervader het vermoeden uit dat lang niet alle nieuwe (en oudere) Uilenstedebewoners beseffen dat Uilenstede in zijn gemeente, Amstelveen ligt. Hij zei toe zich te willen inzetten voor meer bekendheid van Uilenstede en Amstelveen over en weer. Hij refereerde nog aan een artikel in het Amstelveens Weekblad (lees hier) van februari dit jaar waarin een viertal Uilenstedenaren een enquete over Amstelveen kregen voorgelegd. Alle ondervraagden hadden grote moeite om ook maar éémn vraag goed te beantwoorden. [...]

   Laat een bericht achter

De volgende HTML codes zijn toegestaan  

<a href> <b> <code> <i> <strike> <strong>        |    BERICHT