- Uilenstede Nieuws - http://nieuws.uilenstede.nl -

Uilenstede “vergeten” door gemeente

Posted By On 24 februari 2007 @ 13:58 In Uilenstede Nieuws | No Comments

Wapen Gemeente AmstelveenIn het artikel “Amstelveen Quiz” wordt gewezen op de geringe gerichtheid van Uilenstede-bewoners op de gemeente Amstelveen. Toch de gemeente waarin we allemaal wonen. Deze situatie is omgekeerd ook het geval.

De gemeente en haar instellingen zijn niet of nauwelijks bekend met het “verschijnsel” Uilenstede. Als er geld te verdelen is (Kabelgelden), of minimabeleid (energietoeslagen) wordt gemaakt wordt Uilenstede stelselmatig “vergeten” en overgeslagen door de gemeente.

Ook communicatie naar bewoners toe (GAK-problematiek) blijkt een te zware opgave voor de gemeente Amstelveen. Eigenlijk beseft de gemeente alleen in verkiezingstijd dat Uilenstede ook nog bestaat. Dan hebben ze stemmen nodig.

Alhoewel dat een aantal verkiezingen lang ook een groot probleem was. Enkele malen kregen honderden Uilenstedebewoners geen oproepkaart voor de verkiezingen. Pas na aandringen van het Nieuws (met kamera!) vonden de politicie dat inderdaad ook een groot probleem.

En natuurlijk wordt Uilenstede gebruikt als gemakkelijke “dumpplaats” voor probleemjongeren, want daar is in de rest van de gemeente Amstelveen blijkbaar geen woonruimte voor beschikbaar (lees hier).

Alleen het groenonderhoud is momenteel goed geregeld, en ook de straatverlichting werkt tegenwoordig weer behoorlijk. Dat laatste heeft wel enkele maanden zeuren en bellen gekost, maar dan heb je ook wat (lees hier en hier).

Bron: Uilenstede Nieuws


Article printed from Uilenstede Nieuws: http://nieuws.uilenstede.nl

URL to article: http://nieuws.uilenstede.nl/2007/02/24/uilenstede-vergeten-door-gemeente/