RTV Amstelveen nu ook in de ether

28 februari 2007 | VERSTUUR | PRINT   

logo rtv AmstelveenRTV Amstelveen is sinds gisteren ook via de ether te ontvangen. En wel op FM 107.2. RTV Amstelveen is het vroegere Straal dat sinds eind vorig jaar bezig is met een “doorstart”. In december 2006 begonnen al de uitzendingen van een Kabelkrant op TV. En sinds begin dit jaar met een radioprogramma tijdens de kabelkrant.RTV Amstelveen hoopt deze zomer ook met TV uitzendingen te beginnen.

De naam van de zender is veranderd van STRAAL naar RTV Amstelveen omdat de naam STRAAL “belast” was. Men hoopt nu, met de door het Commissariaat van de Media afgegeven vergunning voor Publieke Omroep in Amstelveen, in ieder geval tot medio 2009 uitzendingen te kunnen verzorgen. 

Op die datum loopt de huidige vergunning af en kunnen ook anderen een gooi doen naar deze plaats in het medialandschap. Net zoals STRAAL de vergunning in 2004 wegkaapte voor Amstelveen Lokaal.

Het bestuur is inmiddels ook gewijzigd. De oprichter van STRAAL, Maurice Bijl, is er in de zomer uitgestapt / gezet (lees hier). Waarna de gemeente Amstelveen met een pot vol geld over de brug kwam (lees hier). 30 duizend Euro achterstallige schulden, 50 duizend Euro apparatuur in bruikleen en een jaarlijkse toelage van 40 duizend Euro (lees hier).

Bron: Uilenstede Nieuws, Amstelveens Weekblad

 

   Er zijn 5 reacties op
  RTV Amstelveen nu ook in de ether

 1. Hans  | 1 maart 2007 om 01:04

  “Op die datum loopt de huidige vergunning af en kunnen ook anderen een gooi doen naar deze plaats in het medialandschap. Net zoals STRAAL de vergunning in 2004 wegkaapte voor Amstelveen Lokaal.”

  Dit laatste is onjuist. De vergunning van Amstelveen Lokaal was al zowat een jaar verlopen waardoor een volstrekt nieuwe vergunningsverleningstraject MOEST worden ingezet. Echt wegkapen was het niet. Als een omroep zes maanden het aflopen van haar vergunningstermijn een heraanvraag indient, is de kans groot dat simpelweg verlenging wordt verleend. Amstelveen Lokaal heeft dit NIET gedaan. Als je netjes je aan de voorwaarden houdt, hoeft er helemaal geen ‘kaper’ verder te bestaan!

  NOOT: Amstelveen Lokaal verkreeg destijds overigens ook een jaarlijkse pot geld; die is in feite afkomstig uit de afgeschafte omroepbijdragen waarvoor de gemeenten sinds begin jaren 2000 een bijdrage krijgen van de landelijke overheid.

 2. Arjo  | 1 maart 2007 om 17:35

  Klopt in zoverre dat Amstelveen Lokaal inderdaad (TE) laat was met de heraanvraag voor de uitzendvergunning bij het Commissariaat van de media. De vergunning was nog geen jaar verlopen, maar een paar maanden. Ze hadden wel de aanvraagtermijn met vele maanden overschreden (vergunningsaanvraag moet ruim voordat oude vergunning verloopt).
  Dat opende toen de deur voor andere gegadigden. In dit geval STRAAL die natuurlijk twee sterke argumenten had: 1. te laat aanvragen van AL, 2. AL verzorgde geen TV, dat wilde STRAAL wel.

  Voor 2009 kan in principe iedereen (elke belanghebbende) een aanvraag indienen. Of RTV A’veen nu op tijd aanvraagt of niet.
  Binnenkort komt er weer Rijksgeld beschikbaar voor Lokale Publieke omroepen. In de orde van iets meer dan 1 Euro per inwoner per jaar.

 3. Hans  | 1 maart 2007 om 20:58

  “Binnenkort komt er weer Rijksgeld beschikbaar voor Lokale Publieke omroepen. In de orde van iets meer dan 1 Euro per inwoner per jaar. ”
  =
  Neem aan dat de subsidie van de gemeente aan RTV Amstelveen daar dan weer mee gekort wordt. Overigens wordt dit al jaren zo beloofd, niet waar!?

  En: het blijft nogal oenig (ook al was het blijkbaar enkele maanden) om je vergunning te laten verlopen als omroep….

 4. Hans  | 1 maart 2007 om 20:59

  PS is er vanuit UilenstedeNieuws / UilenTV belangstelling om die lokale omroepvergunning te verkrijgen????

 5. Arjo  | 2 maart 2007 om 00:29

  Zoals ik het begrijp is het rijksgeld een pot geld die naar de gemeente gaat met als “oormerk” Lokale Publieke Omroep. RTV Amstelveen heeft de subsidie aanvraag (die dus is gehonoreerd door de gemeente) ook al op dit bedrag gebaseerd.

  P.S. Goede vraag. Uilenstede Nieuws in principe niet. UilenTV is een commerciele zender gerund door vrijwilligers. Die vraag ligt dan bij de mensen die op dat moment in die Stichting zitten.

   Laat een bericht achter

De volgende HTML codes zijn toegestaan  

<a href> <b> <code> <i> <strike> <strong>        |    BERICHT