Brand in het VU ziekenhuis

26 mei 2007 | VERSTUUR | PRINT   

Zaterdagmorgen even na zessen werd er een brand ontdekt in het VUmc (Vrije Universiteit medisch centrum). De brand is ontstaan op de tweede verdieping, waar de operatiekamers zich bevinden. Bij de brand ontstond aanvankelijk veel rook.

Inmiddels (zaterdag 8 uur) zijn de onderste zeven verdiepingen ontruimd.

De brandweer is met groot materieel uitgerukt. Het is nog onbekend wat de oorzaak van de brand is.

Rond half acht was er buiten het gebouw nauwelijks nog rook te zien. Volgens de brandweer kan het blussen nog wel enkele uren duren. Bij de brand is ook de brandweer Amstelveen opgeroepen. Zoals de Uilenstedebewoners even voor half zeven vanochtend konden horen.

Update, zaterdagmiddag 14.00 uur:

Inmiddels is de brand geblust. De brand is ontstaan in een, op dat moment, niet in gebruik zijnde operatiekamer, oorzaak nog altijd onbekend.

Volgens de brandweer hebben zes bouwlagen van het ziekenhuis (de kelder en vijf verdiepingen) dusdanige rook- en waterschade opgelopen dat ze niet te gebruiken zijn.

Alle patiënten zijn in het elders in het VUmc opgevangen. De afdelingen Spoedeisende Hulp en Nierdialyse zijn op dit moment gesloten.

De vice-voorzitter van de raad van bestuur van het VUmc zei dat de brand ook grote problemen oplevert voor de operatiecapaciteit van het VUmc. Hij verwacht dat de financiele schade groot is.

Bron: Uilenstede Nieuws, AT5, nu.nl 

   Er zijn 2 reacties op
  Brand in het VU ziekenhuis

  1. Cassini  | 26 mei 2007 om 09:44

    Dit nieuwsfeit is wel heel snel op de site gezet :grin:

  2. Arjo  | 26 mei 2007 om 13:58

    Hoi Cassini,
    Dank je. Tja, ik kwam er vanochtend toevallig langs. De mensen van AT5 waren er toen ook al. Als mensen wat zien gebeuren kunnen ze me altijd mailen, of iets posten.
    Arjo

   Laat een bericht achter

De volgende HTML codes zijn toegestaan  

<a href> <b> <code> <i> <strike> <strong>        |    BERICHT