VBU voor controle actie DUWO

26 mei 2007 | VERSTUUR | PRINT   

logo_vbu.jpgOp de Algemene Bewoners Bijeenkomst van afgelopen maandag bleek (op een vraag van een bewoner) dat de VBU van tevoren op de hoogte was van de controle actie op illegale onderhuur van DUWO (lees hier), en er ook mee instemt.

De methode waarop is waarschijnlijk niet helemaal volgens de afspraak. Er zou een politieagent (officieel opsporingsambtenaar) meegaan tijdens de controle’s, en niet alleen maar medewerkers van DUWO. Verder gaven mensen aan het niet prettig te vinden zo overvallen te worden. Opeens staan er één of twee personen voor je kamerdeur die je om legitimatie vragen (lees hier).

Praktisch alle aanwezigen waren het er echter wel over eens dat als er opeens ook een agent voor je deur staat, dat dan de schrik nog groter is. Ook is, tegen de afspraak aldus de VBU, bij bijna niemand van tevoren aangegeven door de DUWO-mensen dat je medewerking mag weigeren.

Op de vergadering bleek verder dat bijna niemand bezwaar had tegen deze methode van onderzoek. Alleen de vraagsteller en uw reporter plaatsten nogal wat vraagtekens bij zowel methode, legitimiteit als ook nut van deze operatie.

Bron: Uilenstede Nieuws

 

   Er zijn 3 reacties op
  VBU voor controle actie DUWO

 1. Cassini  | 26 mei 2007 om 09:43

  Zijn de controles alweer afgelopen of heeft de VBU een mandaat afgegeven voor onbepaalde tijd?

 2. Arjo  | 26 mei 2007 om 14:38

  Bij mijn weten wordt er nog altijd gecontroleerd. In ieder geval afgelopen week nog wel.
  Ik weet niet of al of niet instemmen met deze actie door de VBU enig effect zou hebben op het al of niet uitvoeren hiervan. Dus een mandaat zou ik het niet noemen.

  De VBU had er natuurlijk wel even een berichtje op hun website over kunnen (moeten?) zetten.

 3. Onderhuurcontrole: Politie komt niet | Uilenstede Nieuws | Uilenstede.nl  | 27 juni 2007 om 05:00

  [...] Op de Algemene Leden Vergadering van de VBU van maandag 21 mei werd op een vraag van een bewoner over deze controles door het VBU-bestuur geantwoord dat ze hiervan op de hoogte was en er ook achter stond (lees hier). Alleen week de uitvoering op twee punten af van de afspraken: er zou een politieagent (opsporingsambtenaar) meegaan en DUWO moest naar de bewoners duidelijk maken dat medewerking geweigerd mag worden (lees hier, pagina 6). Met punt 2 is DUWO het dus eens, maar over het eerste punt verschillen de VBU en DUWO dus van mening, wat er is afgesproken. [...]

   Laat een bericht achter

De volgende HTML codes zijn toegestaan  

<a href> <b> <code> <i> <strike> <strong>        |    BERICHT