Fietswrakactie op Uilenstede

24 mei 2008 | VERSTUUR | PRINT   

Fietsen Uilenstede AmstelveenKomende woensdag 28 mei, is het weer zover. Dan vindt weer de jaarlijkse Fietswrakactie op Uilenstede plaats. Waarbij alle gemerkte fietswrakken zowel op het Uilenstede terrein als in de fietsenstallingen worden verwijderd.

Vorige week (12 t/m 16 mei) heeft de politie de fietsen op het terrein die men als fietswrak aanmerkt gelabeld door een wit label met blauwe letters aan het stuur te hangen. Daarop stond ook de datum dat men deze fiets ging verwijderen: donderdag 29 mei. Als je niet wilt dat jouw gelabelde “wrak” wordt verwijderd op die dag: het label verwijderen. Of beter nog zelf je wrak verwijderen.

In dezelfde week heeft de VBU in samenwerking met DUWO de fietswrakken in de fietsenstallingen gelabeld. Het ging daarbij om in totaal 187 fietsen die men als wrak heeft aangemerkt. Evenals de wrakken op het terrein worden ook deze fietsen op woensdag 28 mei afgevoerd. Ook hier geldt als je niet wilt dat jouw “wrak” wordt verwijderd (of je wilt een fiets nog als onderdelen- of sloopfiets gebruiken), het label verwijderen.

Het is de bedoeling dat deze actie éénmaal per jaar wordt herhaald. Waarbij dus de politie het terrein voor zijn rekening neemt, want dat is gewoon gemeentegrond. En de VBU i.s.m. DUWO de fietsenstallingen voor zijn rekening neemt. Dat is gewoon eigendom van DUWO dat bij de gehuurde gemeenschappelijke ruimtes behoort.

De vorige fietswrakactie op Uilenstede vond plaats eind november 2007 (lees hier), dat is dus nog maar een half jaar geleden. De reden hiervoor was ondermeer dat de fietswrakactie daarvoor, in mei 2007 (lees hier), niet in de fietsenstallingen plaatsvond.

De VBU was toen pas kort van tevoren op de hoogte gebracht van deze voorgenomen actie. Daardoor besloot ze om niet aan de actie deel te nemen. De VBU vond o.a. de “waarschuwingstijd” voor bewoners te kort. Daarop besloot DUWO de fietswrakopruimactie niet plaats te laten vinden in de fietsenstallingen. De politie ging dus eigenlijk in zijn eentje verder met het labelen en verwijderen van de wrakken op het terrein.

Bron: Uilenstede Nieuws, VBU

   Er is 1 reactie op
  Fietswrakactie op Uilenstede

  1. Foutje datum Fietswrakactie Uilenstede | Uilenstede Nieuws  | 27 mei 2008 om 10:38

    [...] OP! Er is een foutje geslopen in het artikel over de Fietswrakactie op Uilenstede. De gestickerde (gelabelde) fietsen binnen en buiten de fietsenstallingen worden [...]

   Laat een bericht achter

De volgende HTML codes zijn toegestaan  

<a href> <b> <code> <i> <strike> <strong>        |    BERICHT