Hondepoep Pad

28 mei 2008 | VERSTUUR | PRINT   

poepende hondOp verschillende plekken op Uilenstede kun je eigenlijk altijd wel hondenpoep vinden. Maar op het paadje achter de vijverhuisjes is het nu wel echt raak. Daar liggen momenteel heel veel drollen gewoon op het voetpad.

Meestal vind je de drollen in allerlei “groenstroken” en strookjes langs het pad, maar op deze plek ligt alles erop. Volgens hondepoepspecialisten komt dat doordat het groen naast het pad hier niet gesnoeid is. Struikjes en gras groeien hier een halve tot maximaal één meter hoog. Honden houden niet van gekriebel aan hun kont bij het poepen en dus doen ze het dan maar op het pad.

Het officiele hondenuitlaatgebied / hondenpoepgebied voor heel Amstelveen-Noord is het voormalige Uilenpop-terrein (ook wel hondenpoep terrein) op Uilenstede Zuid. Net achter de fietsenhokken van de Torens 2 en 3, waar in de zomer veel wordt gebarbecued.

Dat is het enige gebied in heel A’veen-Noord waar je de hond onaangelijnd uit mag laten. Ook voor dat terrein geldt echter dat de poep moet worden opgeruimd. Daartoe staat er (weliwaar verborgen in de bossages naast het pad) een hondepoepopruimzakjesdispenser. Op het Uilenstede Nieuws van dinsdag 27 mei heeft uw reporter nog maar een keertje voorgedaan hoe die dingen werken. En hoe de poep correct kan worden opgeruimd.

Volgens de wijkagent wordt er binnenkort iets aan het hondepoepprobleem op het paadje achter de vijverhuisjes gedaan. Het groen wordt gesnoeid en er wordt betere verlichting geplaatst.

Bron: Uilenstede Nieuws, Wijkagent Uilenstede

   Er zijn 7 reacties op
  Hondepoep Pad

 1. swap.avi  | 28 mei 2008 om 13:31

  2dogs1pad
  sorry

 2. Randfiguur  | 28 mei 2008 om 18:02

  Wat moet je als Uilenstedebewoner op dat pad? Antwoord: niets. Al kan dat veranderen als dat nieuwe koffiehuisgeval af is.

  @swap: hehe

 3. Arjo  | 29 mei 2008 om 15:42

  Randfiguur:
  Welk nieuw koffiehuisgeval? Waar?

 4. Randfiguur  | 31 mei 2008 om 02:33

  Er staat toch zo’n half afgebouwd horeca-etablissement zo tussen de bomen? Of heb ik het verkeerde pad in gedachten?

 5. Arjo  | 31 mei 2008 om 11:27

  Het pad waarop ik doel is het pad dat naast het water op Uilenstede Noord, net ten noorden van de witte vijverhuisjes loopt.
  Zo te lezen doel jij op het horecapaviljoen. Dat staat ten Zuiden van Uilenstede-Zuid, vlak naast het voormalig GAK-terrein.

 6. Randfiguur  | 1 juni 2008 om 00:42

  Aha, juist.

  Heb nog nooit witte vijverhuisjes gezien, maar ik geloof je.

 7. Arjo  | 1 juni 2008 om 15:18

  De witte Vijverhuisjes zijn witte gebouwtjes van drie hoog, met zelfstandige woningen erin. De nummers 52 t/m 70. Ze liggen net ten noorden en oosten van de vijver op Uilenstede Noord.

   Laat een bericht achter

De volgende HTML codes zijn toegestaan  

<a href> <b> <code> <i> <strike> <strong>        |    BERICHT