Burgemeester, Brandweer, Ongedierteadvies, Studenten en UilenTV, Eerste en Ouderejaars

21 augustus 2008 | VERSTUUR | PRINT   

Gisteren, woensdag 20 augustus, was weer de jaarlijkse Uilenstededag van de IDEE-week. Zoals trouwe lezers van deze site niet ontgaan kan zijn. De eerste filmpjes staan ook al online. O.a. een interview met onze burgemeester (zie hier) en verschillende filmpjes met eerste jaars, te zien in het bericht onder dit artikel.

Ondanks het wat minder warme, maar verder zeer goede, weer gisteren waren er toch behoorlijk wat mensen op af gekomen. Het weer viel behoorlijk mee. Slechts enkele regensputters en vooral ’s ochtends behoorlijk wat wind. Het voornaamste probleem met het weer was, zoals zo vaak, de vooruitzichten die slechter waren dan de het weer zelf.

Behalve de Burgemeeser van Amstelveen, Mr. Jan van Zanen, geven ook weer verschillende organisaties acte de presence. Zoals het Sportcentrum met een infomarkt en verschillende presentaties, met als blikvanger weer de duiktank voor de deur van de Studenten Duik Vereninging. De Griffioen had weer de gebruikelijke cursuspresentaties in de Griffioen.

Ook was er weer een zeskamp met onderdelen als de stormbaan, klimmen en levend tafelvoetbal. Evenals vorige jaren opgebouwd uit “luchtkussens”. Wat wel anders was dan voorgaande jaren, was dat er ditmaal meer te beleven was op het stuk tussen DUWO, Griffioen en de Soos. Daardoor waren er daar ook meer mensen dan voorgaande jaren. Het feit dat de zeskamp dit jaar minder geconcentreerd was rondom de vijver voor het Sportcentrum heeft daar ongetwijfeld ook aan meegeholpen.

Zo was er daar (tussn Griff. en DUWO) een informatiestand over ongediertebestrijding van het KAD. Waarover later op UilenTV nog meer. En verder een “rookcontainer” waar de brandweer liet zien hoe moeilijk het is om in een met (in dit geval ongevaarlijke) rook gevulde ruimte de weg en een persoon te vinden. En helemaal om er binnen 90 seconden uit te komen.

Dit laatste onderdeel was deel van de “campagne” van DUWO om op de (brand-)veiligheid op kamers en eenheden te wijzen. Dat, dat geen overbodige luxe is kun je o.a. hier lezen. Blijft natuurlijk wel jammer dat de vervanging van batterijen voor de rookmelders nog altijd een probleem op Uilenstede zijn. Vijftien maanden nadat de rook- en warmtemelders hier eindelijk ge├»nstalleerd zijn.

Verslag werd o.a. gedaan door de “razende reporter” (waar heb ik die naam op Uilenstede vaker gehoord?) van de studententv. En natuurlijk door UilenTV. Die zijn jaarlijkse open dag had. En ook de hele dag in de lucht was met beelden van voorgaande jaren, dit jaar en het programma.

Op UilenTV binnenkort dus ook nog filmpjes van de ongediertebestrijding met tips, de brandweer met rookcontainer, de co├Ârdinator van de VU en verschillende eerste- en ouderejaars. Het viel uw reporter dit jaar op dat er behoorlijk wat ouderejaars ook de IDEE-week eens wilden meemaken.

Kortom een geslaagde dag met als enige minpunten de weersvooruitzichten, de wind en het feit dat de “diensten” in Amstelveen blijkbaar niet op de hoogte waren van de dag. Zo kwamen er tot tweemaal toe vuilnisauto’s om vuilnis op te halen, dat ging dus niet op Uilenstede-Noord.

En had een politieauto weer eens uitleg nodig hoe ze om de menigte heen konden rijden om op hun bestemming aan te komen. Ze konden ditmaal niet over het fietspad rijden i.v.m. de mensenmenigte en 150 meter lopen bleek voor hen ook geen optie.

Bron: Uilenstede Nieuws, UilenTV

   Laat een bericht achter

De volgende HTML codes zijn toegestaan  

<a href> <b> <code> <i> <strike> <strong>        |    BERICHT