Controle Blusmiddelen Uilenstede

30 augustus 2008 | VERSTUUR | PRINT   

BrandblusserAls het goed heeft hebben alle eenheden op Uilenstede afgelopen week een DUWO-mededeling gekregen op het bekende oranje A4-tje. Daarin wordt aangekondigd dat in september de blusmiddelen op de eenheden worden gecontroleerd.

Het gaat daarbij dus om de brandblussers en de brandhaspels (brandslangen dus) die op de eenheden hangen.

Volgens het A4-tje wordt het onderhoud uitgevoerd door de firma Simplus B.V. en zal het geen geluidsoverlast veroorzaken. Ook hoef je niet thuis te zijn, want de monteurs hebben sleutels van de eenheden. Ze kunnen zich wel identificeren als je erom vraagt.

De vorige keer dat dit onderhoud op Uilenstede plaatsvond, voor zover uw reporter bekend, was september 2006 (lees hier). De brandhaspels werden toen gecontroleerd d.m.v. luchtdruk en niet met water. Zodat er ook geen wateroverlast was.

Ik dacht dat deze controle jaarlijks moest gebeuren, maar blijkbaar is het dus éénmaal in de twee jaar. Is dat tweejaarlijks? Of noem je dat anders in het Nederlands? Kunnen de taalpuristen daar antwoord op geven?

Mogelijk is dat ook de reden dat het “batterijenprobleem” (lees hier) voor de rook- en hittemelders op Uilenstede niet via deze weg kan worden opgelost. De batterijen gaan immers (ruim) één jaar mee, en niet twee.

Twee goede dingen aan deze brief: mooi op tijd en ook nog eens tweetalig; Nederlands en Engels. Twee nadelen aan deze brief: geen telefoonnummer waar je nadere info kunt krijgen, en de datum bovenaan de “brief”. Daar staat namelijk 18 augustus. Ik heb nog niemand gesproken die deze brief vóór de 25e in zijn / haar bus had.

Voor nadere info kun je natuurlijk gewoon het algemene DUWO-nummer op Uilenstede bellen: 020 – 543 11 00, en vragen naar F. van Rooij, Opzichter planmatig onderhoud.

Bron: Uilenstede Nieuws, DUWO A4-tje

   Laat een bericht achter

De volgende HTML codes zijn toegestaan  

<a href> <b> <code> <i> <strike> <strong>        |    BERICHT