Geen UilenTV uitzending!

16 december 2009 | VERSTUUR | PRINT   

UilenTVZoals de vaste kijkers van UilenTV al hebben gemerkt; heeft UilenTV in december NIET uitgezonden. De Kabeltjeskrant is er wel; maar de wekelijkse uitzending op de dinsdagavond heeft niet plaatsgevonden.

De reden hiervoor is een drastische wijziging van het uitzendschema / manier van Uitzenden door UilenTV.

Het VBU-bestuur heeft besloten om de ALV (Algemene Leden Vergadering) van de VBU voor te stellen om de bijdrage van de VBU aan UilenTV met 50 % te verlagen: van 4.000 naar 2.000 Euro per jaar. Zie het beleidsplan en begroting VBU 2010, paragraaf 6.4 UilenTV (lees hier).

Het VBU-bestuur heeft aangegeven geen films op UilenTV meer te willen. Men wil meer produkties uit de wijk. Op zich wil UilenTV ook graag meer dingen uit en in de wijk (Uilenstede dus) doen. Daarvoor zijn echter (veel) meer mensen nodig dan de huidige twee.

Door de verlaging van de bijdrage wordt het  onmogelijk om nog films te blijven uitzenden. De kosten voor het uitzenden van de films bedragen meer dan 2.250 Euro per jaar. Voornamelijk aan rechten (het recht om de film te mogen uitzenden).

De twee UilenTV-ers zijn momenteel druk bezig om te onderzoeken of op deze manier UilenTV in de toekomst (volgend jaar) nog mogelijk is. 4.000 Euro per jaar voor een TV-zender is al heel goedkoop; laat staan 2.000.

Als er nog een toekomst is voor UilenTV zijn er in de eerste plaats meer vrijwilligers nodig. Maar ook de gevolgen voor de overige rechteninstanties moeten worden onderzocht. En daarmee moeten waarschijnlijk nieuwe afspraken worden gemaakt.

Het tijdsbeslag hiervan (samen met de motivatie) op de twee huidige onbetaalde UilenTV vrijwilligers  heeft op een ad-hoc basis tot het niet-uitzenden op de dinsdagavonden in december geleidt. 

Bron: Uilenstede Nieuws, UilenTV

   Er zijn 5 reacties op
  Geen UilenTV uitzending!

 1. jaap aap  | 25 december 2009 om 12:12

  Goed initiatief van de VBU! Zijn er uberhaupt nog vaste kijkers van uilentv? lol
  Dus omdat Uilentv geen films meer mag uitzenden willen jullie er misschien mee ophouden? uilentv is er toch niet voor de slechts films die worden uitgezonden? Voor films ga ik wel tv kijken, naar de bios of op internet wat opzoeken. Als het alleen al van de films afhing was het toch al een droevige boel.
  En zoek dan ook eens wat nieuwe mensen, ik zie van jullie nooit posters hangen met vacatures ofzo!

 2. toren b  | 6 januari 2010 om 16:36

  @ jaap aap
  idd! en de films die ze uitzenden zijn echt butt films. lijkt eerder of ze het probleem van hun af willen schuiven. het ligt niet aan dat ze minder geld krijgen en daardoor geen films meer kunnen uitzenden maar aan dat ze (in al die jaren) geen nieuwe mensen zoeken (zichtbaar) en oninteressante dingen uitzenden.

 3. Arjo (Redactie)  | 7 januari 2010 om 23:34

  Jaap aap. Heb je zo’n behoefte aan een reaktie van iemand dat je nu maar op jezelf aan het reageren bent?

  Jaap aap en toren b hebben hetzelfde ip-adres!

 4. toren b  | 8 januari 2010 om 14:42

  arjo je liegt, kun je niet tegen kritiek?

 5. Arjo (Redactie)  | 8 januari 2010 om 16:29

  toren b (of Jaap Aap of jaap aap) dit heeft met liegen niets te maken. Het klopt, of het klopt niet.

  De reakties van toren b, Jaap Aap en jaap aap komen (bijna) allemaal hetzelfde ip-adres.
  Je hebt in zoverre een punt dat de reaktie van bovenstaande jaap aap van een ander adres komt dan de andere jaap aap / Jaap Aap reakties. Andere computer gebruikt? Of heeft iemand anders jou postnaam gebruikt?

  Ik kan best tegen kritiek. Maar dan wel onderbouwd en liefst niet anoniem. Anders weet je nog niet hoe veel mensen nu eigenlijk wat vinden.

   Laat een bericht achter

De volgende HTML codes zijn toegestaan  

<a href> <b> <code> <i> <strike> <strong>        |    BERICHT