- Uilenstede Nieuws - http://nieuws.uilenstede.nl -

Uilenstede ontdooit

Posted By On 18 januari 2010 @ 12:45 In Uilenstede Nieuws, Veiligheid | No Comments

De temperaturen zijn weer gestegen in Nederland. Dat heeft ertoe geleidt dat ook Uilenstede weer is ontdooid. Vanmorgen was het op onverwachte plekken nog wel even glad op Uilenstede.

Grote stukken asfalt rondom het “vijverterrein” waren “beijzeld” en dus spekglad. Meestal leiden eerst klinkers en tegels hieronder, maar daarvan was vanochtend, volgens onze bronnen, geen spraken.

Uilenstede is ruim twee weken voor een (groot) gedeelte wit geweest. Dat kwam o.a. omdat op het “Uilenstede-terrein” (parkeerplaatsen en de toegangswegen daarnaartoe, fietsen- en voetgangerspaden) evenals op de trottoirs langs de Uilenstede-weg  niet wordt gestrooid of geveegd. Dit in tegenstelling tot de Uilenstede-weg zelf en ondanks het feit dat het allemaal gemeentegrond is.

Daardoor bleef het op een groot gedeelte van Uilenstede voortdurend behoorlijk glad. Veel mensen zagen zich dan ook gedwongen om met de fiets aan de hand naar de weg te lopen -waar dus wel anti-gladheidsmaatregelen waren genomen- en daar verder te fietsen. 

Op verschillende plekken op Uilenstede lag (en soms ligt) het werk aan de weg en trottoirs stil. Bijvoorbeeld bij het fietspad op het talud naar de dijk achter Uilenstede vlak naast de tramhalte. En bij de aanleg van een vlaggemast tussen Uilenstede 102 en het Sportcentrum.

Op veel plekken op en rond Uilenstede heeft de vorst en nu dus weer de dooi geleidt tot beschadigingen van het wegdek. Zowel aan het asfalt als aan de klinkers en tegels.

De vorst en dooi leidden bij de fietsennietjes voor het DUWO-kantoor tot het “wegspoelen” / “wegsijpelen” van grond en verzakken van de tegels.

Bron: Uilenstede Nieuws


Article printed from Uilenstede Nieuws: http://nieuws.uilenstede.nl

URL to article: http://nieuws.uilenstede.nl/2010/01/18/uilenstede-ontdooit/