Uitstel OV-chipkaart voor studenten

22 januari 2010 | VERSTUUR | PRINT   

Sneltram 51 AmstelveenStudenten hoeven hun OV-chipkaart NIET voor 1 februari dit jaar te hebben geactiveerd. Dat deelde minister Plasterk (Onderwijs) mee na het kabinetsberaad van vanmiddag.

Oorspronkelijk was het plan dat de activatie vóór 1 januari dit jaar moest gebeuren. Het was dus al een maand uitgesteld. Plasterk heeft GEEN nieuwe datum voor dit nieuwe uitstel genoemd. Het is voorlopig voor onbepaalde tijd.

Deze week bleek dat het overgrote deel (400.000 van de 650.000) van de studenten de kaart nog niet hadden geactiveerd. Zowel vanwege de grote drukte bij de oplaadpunten als door technische problemen met het systeem.

Gisteren hadden de studentenbonden al aangedrongen op uitstel. Dat is er dus vandaag gekomen.

Staatssecretaris Huizinga heeft opheldering geëist over de problemen bij TLS; de organisatie achter de kaart.

Dit is niet de eerste maal dat er problemen zijn met de OV-chipkaart in Nederland: lees hier en hier. Of voor een overzicht, kijk hier

Eerder deze week kondigde de staatssecretaris al een onderzoek aan naar de tarieven in het openbaar vervoer. Dit omdat uit diverse onderzoeken zou zijn gebleken dat het reizen per bus tram of metro fors duurder is geworden door de OV-chipkaart.

Het Uilenstede Nieuws wist dat allang. Lees hier.

Bron: Uilenstede Nieuws, nu.nl, NOS

   Laat een bericht achter

De volgende HTML codes zijn toegestaan  

<a href> <b> <code> <i> <strike> <strong>        |    BERICHT