Verkeerssituatie “gevaarlijk” gewijzigd

18 oktober 2010 | VERSTUUR | PRINT   

Eind september is de voorrangssituatie op de T-kruising Prof. Bavincklaan en Uilenstede (de weg) gewijzigd (lees hier). Uilenstede is nu een voorrangsweg geworden.

Op heb bericht kwamen verschillende posts over de gevaarlijke situatie, vooral voor autoos die van de Bavincklaan rechtsaf Uilenstede op willen rijden (zie posts bij het artikel).

Vorige week dinsdag, 12 oktober, bij het filmen op de kruising voor het Uilenstede Nieuws van die avond, konden uw reporter en zijn cameraman dit probleem met eigen ogen aanschouwen en gedeeltelijk filmen.

Meerdere autoos die rechtsaf de Uilenstede-weg opreden hadden een bijna botsing. Het probleem op die plek is o.a. het parkeren van autoos langs de Uilenstede-weg tot op de hoek met de Bavincklaan. Daardoor is er totaal geen zicht van de Bavincklaan rechtsaf de Uilenstede straat in.

De verandering van de voorrang zou begin dit jaar al gepland zijn door de gemeente Amstelveen. Maar is dus pas eind september plotseling, zonder voorafgaande aankondiging of raadpleging van omwonenden of het wijkplatform (de VBU), uitgevoerd.

Volgens mij is dit geen verbetering, maar een ernstige verslechtering van de, toch al niet zo goede, verkeersveiligheid op en rondom Uilenstede.

Bron: Uilenstede Nieuws, bewoners, VBU

   Laat een bericht achter

De volgende HTML codes zijn toegestaan  

<a href> <b> <code> <i> <strike> <strong>        |    BERICHT