Verkeersongeval Uilenstede

15 februari 2011 | VERSTUUR | PRINT   

Dinsdagmiddag om even na enen bereikte uw nieuws het bericht dat er zich rond 1 uur een ongeval met letsel op de kruising van Uilenstede met Prof. J. Bavincklaan heeft plaatsgevonden. Inmiddels ook te lezen op AT5.

Het betreft een fietser tegen een auto.

De melding kwam om 12.54.59 binnen bij de Ambulancedienst (C2000 gegevens).

Ook in dit geval was het zicht op deze kruising volgens ooggetuigen weer erg slecht door de aldaar geparkeerde auto’s.

Een probleem waar uw Nieuws in oktober vorig jaar al aandacht voor vroeg toen de voorrangssituatie ter plekke gewijzigd werd i.v.m. de veiligheid (lees hier)!

Update, 12.45: Slachtoffer is weggehaald, politie doet nu nog onderzoek naar het ongeval. Hieronder kort een verslag van een ooggetuige die ook even een agent aansprak op de gevaarlijke situatie.

“Ik (ooggetuige, red.) sprak net beneden een agent aan en vertelde hem dat door al die geparkeerde auto’s er slecht overzicht is. Dat je volgens mij niet binnen zoveel meter (bleek wettelijk 5 m. te zijn) van een kruispunt mag parkeren. Dat was volgens hem lastig te handhaven of zoiets vaags. Hij was ook niet van deze wij en we zouden contact moeten opnemen met de wijkagent omdat hij contacten heeft bij het ’stadsdeel’ en eventueel zoiets als gele lijnen voor niet parkeren kon regelen.
 
Het slachtoffer is nu al weg. Er kwam net een andere politieauto aanrijden toen ik daar stond te praten en ze doen onderzoek. Ze maken opnames van, ik neem aan, de betrokken fiets en een kleine auto.
 
Ze hebben het slachtoffer eerst nog een redelijk lange tijd op de grond laten liggen en ik zag geen beweging. Vroeg aan die agent of het niet een al te erge aanrijding was en quote: “dat valt nog maar te bezien”.
van uw verslagggever ter plaatse”

Update 18.15: Inmiddels is het bericht ook op de site van AT5 verschenen: lees hier. Volgens AT5 zag de 68-jarige automobiliste een 20 jarige fietster over het hoofd. Laatstgenoemde kwam ten val en is met pijn aan de rug naar het ziekenhuis overgebracht.

 Bron: Uilenstede Nieuws, ooggetuige, AT5-site

   Er zijn 2 reacties op
  Verkeersongeval Uilenstede

  1. bewoner toren1  | 16 februari 2011 om 15:28

    Het is een kwestie van tijd voor dat het daar eens goed mis gaat.. Het gaat zo vaak maar net goed met auto’s of fietsers die de bocht om komen en geen steek kunnen zien door de auto’s

  2. toren 2 ergens boven  | 25 februari 2011 om 18:33

    Ik kwam laatst ook BIJNA onder de auto, scheelde 20 cm.
    De automobilisten denken in hun haast en in de onoverzichtelijkheid van het kruispunt nog steeds dat ze voorrang hebben, waardoor aanrijdende fietsers de sjaak zijn..
    Dit moet echt anders, voordat er meer slachtoffers komen!

   Laat een bericht achter

De volgende HTML codes zijn toegestaan  

<a href> <b> <code> <i> <strike> <strong>        |    BERICHT