Warm waterproblemen op Uilenstede

20 april 2011 | VERSTUUR | PRINT   

HamermanOp verschillende plekken op Uilenstede blijken bewoners al maanden problemen te hebben met het warme water. Vooral, maar niet uitsluitend, ’s ochtends tussen half acht en negen uur.

Bij de eenheden 88 t/m 98 zijn afgelopen zomer (2010 dus) nieuwe douches geplaatst. Sinds die tijd zeggen bewoners last te hebben van een “fluctuerend waterniveau”. Dat wil zeggen van heel heet tot ijskoud binnen een zeer korte tijd. Er wordt gesproken over onder de douche weg moeten springen. DUWO heeft al een groot aantal pogingen gedaan om het probleem op te lossen. Zie onderaan dit artikel.

Bij Laagbouw; de “lage” woningen rondom de vijver op Uilenstede-Noord, zijn er sinds enkele maanden problemen met te weinig warm water. Vrijdag de 15e zou DUWO een poging doen met het ontkalken van leidingen. Het effect daarvan is uw Nieuws nog niet bekend.

Toren 1 had in november vorig jaar veel problemen. Die schijnen inmiddels te zijn opgelost. (lees hier).

In Toren 2 is het meestal lauw tot koud douchen ’s ochtends tussen half acht en negenen (?). Afgelopen maandag, 18 april, werd daar het warme water van 8 tot 13.30 (anderhalf uur langer dan aangekondigd!) afgesloten omdat er een meter moest worden geplaatst. Dat zou eigenlijk al in maart gebeuren (lees hier), maar toen is men daar “niet aan toegekomen”, aldus een DUWO nieuwsbrief.

Verder schijnt het nogal eens te gebeuren dat de verwarming en / of het warme water op Uilensetde, zonder voorafgaande waarschuwing, door monteurs te worden afgesloten i.v.m. (reparatie-) werkzaamheden (lees hier).

Hieronder een korte opsomming van de pogingen van DUWO om het probleem bij de eenheden 88-98 op te lossen.

“Duwo is er nog ‘druk’ mee bezig als we dat zo mogen geloven. Zo af en toe komt Nes Turker (Technische Dienst van DUWO; Red.) langs om te vragen hoe het er nu voor staat.

Als proef hebben ze bij ons in het begin een douchkraan uitgeboord  om te kijken wat dat opleverde. Het is niet optimaal, maar wel beter dan de andere twee douches.

Ze hebben verder van alles met het warmwaterdruk geregeld om warm en koud op ongeveer gelijk drukniveau te krijgen,alleen koud waterdruk bleken zij niet te kunnen regelen omdat dat meteen van de straat komt. Het koud water druk bleek erg op en neer te springen.
Ondertussen hebben ze een ’slimme’ meter geplaatst om te meten hoe de druk op en neer springt en wanneer. Ook was er spraken van dat ze de koud water leiding naar het ketelhuis willen leiden om zo ook de koudwaterdruk stabiel te krijgen. Ik weet niet of dat nu wel of niet gedaan is. Er was sprake van dat voor iets (dit?) de grond open moest en toen vroor het te hard.

Ondertussen (december of zo) hebben 2 eenheden thermostatische kranen gekregen (op advies van een organisatie aangesloten bij Vaklieden) als proef. Maar volgens Nes werkte dat ook niet optimaal.”

Bron: Uilenstede Nieuws, mails en post bewoners Uilenstede, DUWO

   Er zijn 3 reacties op
  Warm waterproblemen op Uilenstede

  1. Swn  | 22 april 2011 om 08:50

    Bij ons, eenheid 32, is het sinds het onderhoud van vrijdag weer oke!

  2. Arjo (Redactie)  | 22 april 2011 om 19:25

    Ok. Dank voor de post. Mooi om dat ook eens te horen.

  3. Laagbouw  | 27 april 2011 om 09:28

    De rij van 24-32 is sinds dat onderhoud inderdaad weer gefixt. Het heeft alleen wel meer dan 2 maanden geduurd en 8 belletjes naar duwo/vaklieden voordat het probleem werd opgelost.

   Laat een bericht achter

De volgende HTML codes zijn toegestaan  

<a href> <b> <code> <i> <strike> <strong>        |    BERICHT