Huisuitzetting wegens balkongooien

vbu | 25 april 2012 | VERSTUUR | PRINT   
Een Uilenstedebewoner is door DUWO zijn kamer uitgezet (huur beëindigt) omdat er van zijn balkon brandende zaken naar beneden zijn gegooid. Hieronder is het DUWO-bericht hierover te lezen.

"Afgelopen november zijn er van het balkon van een woning op Uilenstede  brandende voorwerpen naar beneden gegooid.

Door melding van dit incident door attente bewoners en de politie konden wij achterhalen vanaf welk adres deze voorwerpen waren gegooid. DUWO heeft direct de huurder aangesproken op dit gevaarlijke en niet toelaatbare gedrag en aangestuurd op huurbeëindiging.

De huurder vond vrijwillige huurbeëindiging  niet aan de orde, daar hij de spullen niet van het balkon had gegooid maar zijn vrienden die op bezoek waren.

DUWO heeft een rechtszaak aangespannen. Eind maart tijdens de rechtszaak heeft de bewoner eieren voor zijn geld gekozen en zijn huurcontract beëindigd.

DUWO neemt dit soort gevaarlijke acties heel  hoog op. Afgelopen jaar is er een hele woning uitgebrand toen een brandende sigaret naar beneden werd gegooid, de grond niet bereikte maar terechtkwam op het balkon van een onderliggende woning (lees hier?; red.).

De spullen op het balkon vatte vlam en de bewoner was gelukkig niet thuis, waardoor er alleen materiële schade is ontstaan. Je moet er niet aan denken wat zou zijn gebeurd als jij daar nou net in je bedje lag te slapen.

Ook ontstaan gevaarlijke situaties wanneer mensen überhaupt dingen naar beneden gooien. Weet dat een leeg bierflesje een schedelbasisfractuur veroorzaakt  als het vanaf 3 hoog of hoger op je hoofd terecht komt.

Zie je iemand dingen uit het raam gooien of van het balkon meld dit bij DUWO voor jou veiligheid maar ook van medebewoners. Wij zullen er alles aan doen om de bewoner te overtuigen dat dit gedrag echt niet kan."

Dat laatste heeft uw reporter dus al gedaan (lees hier). Het gebeurt ook inderdaad wel vaker op Uilenstede (lees hier).

De bewoner is dus volgens bovenstaand stukje uiteindelijk zelf vertrokken zonder de uitslag van de rechtszaak af te wachten.

Bron: Uilenstede Nieuws, www.vbu.nl

bron | Vereniging van Bewoners van Uilenstede

   Er zijn 7 reacties op
  Huisuitzetting wegens balkongooien

 1. torexitnode  | 25 april 2012 om 18:57

  jammer dat ie benschop niet brandend van z’n balkon gegooid heeft

 2. jen  | 27 april 2012 om 23:03

  bij de blauwe toren lagen vanochtend ook allemaal gebroken eieren + smerige fietsen!

 3. Josti  | 17 juni 2012 om 10:05

  ‘huur beëindigt’

  Zijn huur IS beëindigd (kofschip). Beëindigd met een d dus.

 4. dokun  | 4 juli 2012 om 21:26

  Vandaag stond er iemand op de bovenste etage van een toren (t/o InHolland op de Prof. Bavincklaan) waterballonnen naar beneden te gooien.

  We hebben de politie gebeld die zijn redelijk snel gekomen degene die aan het gooien was heeft een waarschuwing gehad en de volgende keer zal ie een proces-verbaal krijgen..

 5. Frank  | 5 juli 2012 om 08:45

  was daar net een familie (met oa niqaab!) bezig met uit de auto te stappen; kwamen er ineens waterballonnen neer.

  en die vent boven aan de trap stond daar met een dikke grijns…

 6. dokun  | 5 juli 2012 om 12:50

  @Frank,

  Ja ik heb jullie zien staan en er stonden bij de fietsberging nog andere mensen die ook bekogeld werden en gewoon mensen die langs liepen.

  Die dikke grijns is na het politie bezoek wel verdwenen.

  Politie was zeer aardig en serieus zijn na afloop van het bezoek aan die gast nog bij ons langs geweest om te laten weten wat ze hebben gedaan. Volgende keer komt ie er niet zo makkelijk vanaf bij de politie en zal het ook aan DUWO worden doorgegeven ..

 7. Frank  | 5 juli 2012 om 14:11

  er zitten ook weer gaten in de daken van de fietsenhokken en laatst was een man bijna geraakt door een legen wijnfles. voor de deur ligt ook nog eens kapot glas.

  met afgelopen oud en nieuw smeet iemand een vuurwerkbom van de brandtrap die op een meter of twee naast mij explodeerde, mijn oren piepten nog de hele dag.

  dit soort trollen ben ik echt goed zat: weg ermee!

   Laat een bericht achter

De volgende HTML codes zijn toegestaan  

<a href> <b> <code> <i> <strike> <strong>        |    BERICHT