DUWO vraagt maximale huurverhoging

28 april 2012 | VERSTUUR | PRINT   

DUWOAfgelopen week viel hij, als het goed is, weer in ieders brievenbus op Uilenstede. De jaarlijkse “huuraanpassing” van DUWO, of eigenlijk gewoon de jaarlijkse huurverhoging.

Evenals alle voorgaande jaren vraagt DUWO ook dit jaar weer de maximale (wettelijk toegestane) huurverhoging (lees hier, hier en hier). Dit jaar is dat 2,3%. Vorig jaar was het percentage nog 1,3%.

Dit percentage wordt elk jaar vastgesteld door het ministerie van BZK (Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties). Men baseert zich daarbij op de inflatie (lees hier).

Tot 2010 werd het percentage door het ministerie van VROM (Volkshuisvesting Ruimtelijke Ordening en Milieu) vastgesteld. Dat ministerie is echter per 14 oktober 2010 door het kabinet Rutte 1 opgeheven.

De verhuurder is wettelijk verplicht om minimaal twee maanden voor de ingang van de “huuraanpassing”, per 1 juli, het voorstel tot aanpassing van de huurprijs bij de huurder te hebben liggen. Dus vóór 1 mei. Dat heeft DUWO dus weer keurig gered.

Er is bij sommige mensen enige verwarring ontstaan over de “oude” huurprijs die op de brief vermeld wordt. Die is namelijk hoger dan de huur die je tot nu toe betaald.

In dat bedrag is echter nog niet “Ziggo tv/internet”" opgenomen. Daar is, per mei 2012, een bedrag van € 12,50 per maand bijgekomen voor TV en internet via de inmiddels overbekende (beruchte) opt-out brief van DUWO van begin maart (lees hier).

Bron: Uilenstede Nieuws, DUWO-brief, website BZK

   Er is 1 reactie op
  DUWO vraagt maximale huurverhoging

  1. remco  | 29 april 2012 om 10:29

    En niet alleen de maximale huurverhoging, de zelfstandige woningen hebben (zonder enig onderhoud tussendoor).
    Het puntenaantal van mijn woning was met 25% toegenomen (=E120). Naar voor nieuwe bewoners, die kunnen een flink hogere huur verwachten. Maar met de nieuwe regeringsovereenkomst worden de huidige huurders hier ook niet blij van!

   Laat een bericht achter

De volgende HTML codes zijn toegestaan  

<a href> <b> <code> <i> <strike> <strong>        |    BERICHT