Stroomkasten Uilenstede kloppen niet!

28 mei 2013 | VERSTUUR | PRINT   

Vorige week was er geen stroom meer in de eenheidskeuken. Toen bleek maar weer dat de elektrakasten op Uilenstede niet kloppen!

 We hadden namelijk de elektrakast gecheckt (lees onderaan in dit artikel hoe) en één “gesprongen” stop gevonden; schakelaar stond naar beneden. Schakelaar weer omgezet en de helft van de keuken had weer stroom. Maar de andere helft nog steeds niet!

Koelkasten gelukkig wel, maar wasmachine en wasdroger evenals nog één stopcontact deden niets. Bovendien deed geen van de deurbellen het  (kwamen we later achter door boze mensen aan de deur die dachten dat ze genegeerd werden…)

Electrakast weer gecheckt, geen “doorgeslagen” stop meer te zien. Doorgeslagen wil natuurlijk zeggen dat de schakelaar naar beneden staat.

Op de binnenkant van de elektrakast deur hangt een briefje met welke schakelaars voor welke groepen zijn. Per twee kamers een schakelaar, twee voor de keuken en nog wat los spul. Helaas klopt er van die beschrijving weinig. De helft is correct en de andere helft niet!

Als je dan dus de schakelaar van de niet werkende groep denkt over te halen doe je bij een eenheidsgenoot de stroom eraf. Het is ook een methode om elkaar nog eens te spreken; maar ik weet gezelligere!

Kortom; DUWO-onderhoud afgelopen vrijdag gebeld: 020 – 34 29 666 (24/7). Vanochtend zou elektricien komen. Moest wel iemand thuis zijn, want hij / zij mag niet zomaar de eenheid op. Eigen telefoonnummer doorgegeven en briefje met nummer opgehangen (immers geen deurbel meer).

De timmerman (!!!) van DUWO-onderhoud kwam keurig om kwart over negen langs. Hij kon zelf met zijn magneetsleutel het elektrahok in, en dus eventueel ook de eenheid op (lees hieronder).

Hij zag dat één schakelaar een mm naast de correcte stand stond. Volgens het briefje op de deur behoorde die tot geen enkele groep. Schakelaar mm verzet en alles deed het weer!

Nog wel een kleine discussie tussen hem en mij over het op één groep hebben staan van de wasmachine en wasdroger. Maar ik weet dat, dat gaat al jaren goed gaat op tientallen eenheden op Uilenstede. Bovendien was de schuldige van het doorslaan van de stop al bekend bij ons.

Voor de mensen die het graag weten willen: de schakelaar helemaal linksonder op een vlak stukje van 8 bij 5 cm is dus de schakelaar van de bellen en de drie stopcontacten aan de rechterzijde van je aanrecht. Tenminste bij ons dus! Was dus kwestie van dat ding even een zetje geven en het probleem was opgelost geweest.

Nu was dit punt / probleem dat de beschrijving van welke groep op welke schakelaar zit niet klopt met de werkelijkheid al jaren bekend, maar ik vond dit wel weer een mooie aanleiding om dit even onder de aandacht te brengen.

ELEKTRAKASTEN OP UILENSTEDE.

Eenheden op Uilenstede hebben een gemeenschappelijke stoppenkast; dus één kast per eenheid. De stoppenkasten in de flats op Uilenstede-Zuid: de Torens 1, 2 en 3 dus, bevinden zich buiten de eenheden in het lift- / trappenhuis.

Ze zitten in de kast vlak naast de liften. Als het goed is zit er ook een plaatje op de deur met daarop de tekst dat, dat de electrakast is. Met ook de opmerking dat daarin geplaatste goederen worden verwijderd.

De kast zit (natuurlijk) op slot. Hij is te openen met de magneetsleutel van salto waarmee je ook je eenheidsdeur opent.

LET OP! Door het gebruik van de magneetsleutel wordt het tijdelijk mogelijk om met de knop de deur open te draaien. Als je de deur weer op slot wilt doen moet je opnieuw je magneetsleutel gebruiken en de deur op slot draaien. Als je dit niet doet is de deur dus niet op slot, zelfs niet “in de klink”, en kan iedereen dus bij de stroomvoorziening van je eenheid.

Aan de andere kant kan de deur dus ook niet zonder dat je het wilt in het slot vallen.

Dit alles in tegenstelling tot de eenheidskast, die zich onder de trap voor je eenheid bevindt, die hetzelfde werkt als je eenheidsdeur.

Bron: Uilenstede Nieuws

   Er is 1 reactie op
  Stroomkasten Uilenstede kloppen niet!

  1. Natalie  | 29 mei 2013 om 07:07

    Zou dat iets te maken kunnen hebben met die knipperende lichten?

   Laat een bericht achter

De volgende HTML codes zijn toegestaan  

<a href> <b> <code> <i> <strike> <strong>        |    BERICHT