Amstelveense horeca “onhygiënisch”

16 juni 2013 | VERSTUUR | PRINT   

Volgens de NVWA (Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit) was de Amstelveense horeca in 2012 gemiddeld 10 % “viezer” dan de horeca in de rest van Nederland.

In Amstelveen kregen 47,2 % van de bezochte bedrijven een “maatregel” van de Voedsel en Waren Autoriteit. In de rest van Nederland was dat “maar” 37 % van de bezochte bedrijven.

In 2012 bezocht de NVWA ruim 14.000 horecabedrijven in Nederland, waarbij in totaal meer dan 7.100 boetes en waarschuwingen werden uitgedeeld.

Volgens de NVWA willen de cijfers niet zeggen dat bijna 40 % van de horecabedrijven in Nederland onhygiënisch zijn. Men richt zich vooral op die bedrijven waar in voorgaande jaren ook al problemen waren geconstateerd. Het aantal bezoeken is overigens sinds 2010 (ruim 21.000) met 1/3 afgenomen.

Op de RTL-nieuwssite is per gemeente een overzicht te vinden van het aantal bezochte bedrijven en het percentage geconstateerde overtredingen: Klik hier.

De NVWA weigert de naam van de gewaarschuwde en / of beboete horecagelegenheden vrij te geven. Men wil alleen het type bedrijf en de plaatsnaam vrijgeven.

Zo heeft in Amstelveen 100% van de bezochte sportkantine’s een maatregel gekregen. Het gaat hierbij om het enige bezochte bedrijf in deze categorie. Maar welke het is, is dus niet bekend.

Verder valt op dat geen van de drie bezochte frituren / snackbars / automatieken een maatregel heeft gekregen. En dat er geen enkel café of bezorgservice is onderzocht.

Bron: Uilenstede Nieuws, RTL-Nieuws

   Er zijn 3 reacties op
  Amstelveense horeca “onhygiënisch”

 1. Peter  | 18 juni 2013 om 14:32

  Is bekend hoe het zit met de horeca op Uilenstede?

 2. Henk  | 19 juni 2013 om 18:12

  Namen bekend maken is de beste oplossing,
  NVWA schiet hierin tekort,onterechte bescherming zeker voor die bedrijven die al jaren in de fout gaan.

 3. Arjo (Redactie)  | 19 juni 2013 om 22:04

  @Peter. Nee, op de NVWA-site is alleen per gemeente per soort horeca het percentage “maatregelen” van de bezochte bedrijven te zien.
  Is me zelfs onbekend ze überhaupt een bedrijf op Uilenstede hebben bezocht…
  @Henk. Misschien nog wel erger dan dat. Als je niet weet welke zaak het is blijf je zelfs wantrouwig naar de goeden!

   Laat een bericht achter

De volgende HTML codes zijn toegestaan  

<a href> <b> <code> <i> <strike> <strong>        |    BERICHT