“De eerste schop”

19 september 2013 | VERSTUUR | PRINT   

UilenstedeInmiddels is men echt begonnen met de werkzaamheden aan het terrein in het kader van de 10 miljoen euro (lees hier) die daar voor beschikbaar is. Vorig jaar september (!) had men al het voormalige Uilenpop-terrein (het hondepoepveldje) achter de fietsenhokken van Toren 2 “in gebruik genomen”.

Dat wil zeggen: men had het afgezet met dranghekken, er een tentje voor de opzichter etc. gebouwd, terrein verhard en er een verharde toerit naartoe gemaakt en er een flinke gastank aangelegd vlak naast Toren 2. Het afgelopen jaar gebruikte de aannemer het terrein blijkbaar als goedkope opslagplek vlakbij Amsterdam. Er werden geregeld allerlei spullen (betonnen rioolbuizen, bielzen, graafmachines etc.) naartoe gebracht en enige tijd later ook weer er weg gehaald.

In augustus vonden er dan al verschillende werkzaamheden plaats bij de parkeerplaatsen van de A-flat en aan leidingensystemen daar in de buurt. Maar die hadden meer te maken met de nieuwbouw op Uilenstede-Oost.

Vorige week vrijdag (13 september) vielen er een aantal Nieuwsbrieven van de gemeente in de eenheidsbussen met als titel: “Start werkzaamheden Uilenstede”. In de aanhef van deze nieuwsbrief wordt als startdatum 19 september genoemd. Dan gaat “de eerste schop de grond in”.

Hierbij wordt gedoeld op de officiële start van de uitvoering van de buitenruimte. Er komen vanmiddag een aantal “hotemetoten” om het allemaal officieel te openen. Iedereen is overigens uitgenodigd om deze gebeurtenis bij te wonen. Om half vier verzameld men bij de Griffioen voor wat toespraken en om 16.30 gaat dan officieel de eerste schop de grond in.

Maar de echte schoppen (dan wel graafmachines) zijn dus al in de grond gegaan.

Het werk vindt plaats in twee fases. In de eerste fase wordt het terrein op Uilenstede-Zuid en West (Uilenstede Noord ten westen van Hoogbouw 2) “aangepakt”. Daar hoopt men medio volgend jaar mee klaar te zijn.

In de tweede fase, van medio 2014 tot eind 2014, komt dan Uilenstede Centrum (Noord ten oosten van en inclusief Hoogbouw 2 en ten westen van de nieuwbouw) en Uilenstede-Oost (de nieuwbouw) aan bod.

Bron: Uilenstede Nieuws, nieuwsbrief gemeente Amstelveen

   Laat een bericht achter

De volgende HTML codes zijn toegestaan  

<a href> <b> <code> <i> <strike> <strong>        |    BERICHT