Roofvogels rondom Uilenstede

22 september 2013 | VERSTUUR | PRINT   

Zondagmorgen kort voor het middaguur zag uw reporter een tweetal roofvogels bijna vanaf de grond op de thermiek rondom Uilenstede opstijgen tot 100 á 200 meter boven het aardoppervlak.

Majestueus gezicht!

Dat wel tot enige consternatie onder de altijd aanwezige duiven en spreeuwen leidde.

Bron: Uilenstede Nieuws

   Er zijn 2 reacties op
  Roofvogels rondom Uilenstede

 1. Mark  | 6 oktober 2013 om 13:29

  Toevallig ken ik nog een konijntje waar de dierenarts aanhuis kwam en hem kalmerende medicatie heeft toegediend omdat het konijntje van alle roofvogelproblematiek zn holletje niet meer uit kon komen. Dit is dan dezelfde dierenarts die vorig jaar het pootje van het konijntje heeft zitten spalken.

  Nu zijn de dierenarts en de dierenbescherming in overleg met de gemeente en de woningbouw over wat te doen aan de roofvogelproblematiek. De laatste twee hebben in het verleden verzekeringen gesteld en toezeggingen gedaan. De eerste twee proberen de laatste twee hier aan te herinneren maar die zeggen van niks te weten en het papierwerk waar alles op staat houden ze achter. Kortom; resultaat nul.

  Het konijntje is nu druk op zoek naar een nieuw holletje maar het ene holletje is te duur, het andere holletje mag die van de dierenarts om gezondheidsredenen niet accepteren en weer andere holletjes liggen buiten het bereik van het konijntje.

  De dierenarts zegt nu dat mocht het konijntje tussen holletjes in komen te zitten hij altijd nog op de dierenartsenpraktijk mag komen logeren, ze hebben daar op het festivalterrein net hele mooie dierenhokken opgeleverd. Volgens de dierenarts hoeft het konijntje zich geen zorgen te maken want de dierenartsenpraktijk zit onder nieuw management. Maar het konijntje wil niet daar logeren want het stikt daar van de papegaaien en meeuwen die de gemoedstoestand van het konijntje geen goed doen.

  Toevallig gaat het konijntje komende week op gesprek met het nieuwe management van de dierenartsenpraktijk, een zekere Wouter de Boskabouter. Deze wil het het konijntje het een en ander toelichten en hem nog wat cadeaubonnen toestoppen. Het konijntje vindt alles best maar wil ook graag weten waarom het vorige management alle papierwerk omtrent de gezondheid van het konijntje aan de boscourant heeft gelekt. Eerst dacht het konijntje de cadeaubonnen weg te schenken maar dat gaat niet want het konijntje komt op het moment helemaal om in de rekeningen van de dierenarts.

  Bij papa en mama konijn gaan wonen is ook geen optie want die zijn in hun jeugd in een pot met toverdrank gevallen en hebben sowieso wel andere dingen aan hun hoofd. Bovendien wil het konijntje gewoon een eigen holletje dat hoeft helemaal niet duur of zo te zijn.

  Nou, als dat niet verhelderend is.

  ps. wat trouwens te denken van het zieke zwakke eekhoorntje dat vorig jaar op het dak van toren 2 nootjes aan het verzamelen was
  en zo schrok van de roofvogels dat die 12 verdiepingen lager op de stoep terecht kwam.

 2. Remco  | 6 oktober 2013 om 14:17

  @mark nee dat is niet verhelderend. ik begrijp eruit dat je weg wil van uilenstede, maar door een overschot aan wensen geen andere woonruimte kan vinden en ook niet naar je ouders terug wil.

   Laat een bericht achter

De volgende HTML codes zijn toegestaan  

<a href> <b> <code> <i> <strike> <strong>        |    BERICHT