Flikkerende Lichten

25 september 2013 | VERSTUUR | PRINT   

verlichtingSinds enkele dagen hebben (een deel van) de bewoners van Toren 2 er weer last van; Flikkerende Lichten. Daarbij gaat je lamp dus flikkeren / knipperen, met een voor het menselijk oog zichtbare frequentie.

Momenteel komen de meeste meldingen binnen van de badkamers en hallen van mensen. Enkelen hebben ook dat de lampen in hun kamer zelf flikkeren; zowel de “grote lamp” als allerlei lampjes die in het stopcontact zitten. Het gaat dus om het gehele electrische systeem.

Uw Nieuws heeft inmiddels zelfs een tweetal meldingen van knipperen / flikkeren van de lichten in de keuken.

Het gaat dus duidelijk niet om een defect in een individuele lamp of apparaat, maar is een “karakteristiek” / defect van het elektrische systeem.

Wat de effecten daarvan zijn op andere (kwetsbaardere / duurdere) elektrische apparaten zoals bijvoorbeeld een computer of een lap-top is bij uw Nieuws niet bekend.

Dit probleem bestaat overigens al jaren. Het fenomeen duikt af en toe weer op gedurende enkele dagen of weken. Zowel in de al genoemde Toren 2, maar ook elders op Uilenstede.

Uw Nieuws schreef er dit jaar al twee maal eerder een berichtje over: lees hier en hier. Voor zover bekend dook het fenomeen voor het eerst in 2008 op: lees hier.

Bron: Uilenstede Nieuws

   Laat een bericht achter

De volgende HTML codes zijn toegestaan  

<a href> <b> <code> <i> <strike> <strong>        |    BERICHT