Zet je fiets in de flat

27 september 2013 | VERSTUUR | PRINT   

Komende maandag, 30 september, worden de fietsenhokken van Toren 2 op Uilenstede-Zuid afgebroken in het kader van de werkzaamheden aan het terrein (lees hier). Er is echter nauwelijks nagedacht over een adequate oplossing voor de fietsen alhier.

Men is van plan om maandag de fietsenhokken af te breken en daarna de fietsenrekken uit die hokken inclusief de fietsen op het grasveldje voor de flat te zetten. In de openlucht dus.

Men (aldus de gemeentelijke opzichter) hoopt daarna nog voor de kerst om een meer “definitieve”, tijdelijke oplossing te hebben voor de fietsen. Die zal bestaan uit het plaatsen van een lange rij fietsenrekken (vermoedelijk vergelijkbaar met die bij bushalte’s) op de dan nieuw aangelegde parkeerplaats.

Voordat die kan worden aangelegd moet namelijk eerst nog de riolering vervangen worden.

Als alles klaar is; ergens volgend jaar zou het best kunnen dat er weer iets overdekts komt qua fietsenstalling op Uilenstede-Zuid, maar daar wist de aannemer niets van. Dat was een zaak van en voor DUWO.

Veel mensen hebben al aangegeven dat zij er weinig voor voelen om hun fiets de hele winter in de open lucht te laten staan.

De oplossing daarvoor lijkt uw Nieuws simpel. Zet gewoon je fiets in de flat. Er is behoorlijk wat ruimte in de trappenhuizen van de flat.

Bron: Uilenstede Nieuws, opzichter gemeente, DUWO

   Er zijn 14 reacties op
  Zet je fiets in de flat

 1. Remco  | 27 september 2013 om 16:44

  Die gaat duwo dan laten weghalen en de rekening doorbelasten. Dat is tenminste wat ze in het Atrium doen met fietsen op de binnenplaats.

 2. Arjo (Redactie)  | 29 september 2013 om 07:44

  Mijn fiets weghalen? Diefstal dus. Aangifte doen!

 3. Remco  | 29 september 2013 om 08:51

  Nee ze zetten hem voor je in het rek, maar schade vergoeden ze niet

 4. Arjo (Redactie)  | 30 september 2013 om 08:33

  Fietsnietjes rond Toren 2 zijn inmiddels meer dan overvol.
  De eerste melding van een gestolen fiets (die tot dit weekend veilig in de fietsenstalling stond) is al binnen!

 5. A.  | 30 september 2013 om 21:36

  Nou daar zijn we dan mooi klaar mee dat er nu in zo’n korte tijd al 1 gestolen is… Nog even en we moeten straks nog een handtekeningenactie houden om een overdekte fietsenstalling terug te krijgen…

 6. Toren2!!  | 1 oktober 2013 om 20:55

  Ik had mijn fiets vastgeketend aan een hekje bij de ingang van Toren2; het was de enige plek waar ik mijn fiets kon vastketenen. Vandaag vond ik een briefje aan mijn fiets bevestigd van DUWO met de mededeling dat mijn fiets over enkele dagen verwijderd zou worden op mijn kosten. Schade wordt niet vergoed. Ik heb een dure hybridefiets, waar ik dagelijks ruim anderhalf uur op rijd. Er wordt ons een afsluitbare en overdekte fietsenstalling ontnomen, en we moeten maanden zonder en krijgen misschien niet eens een stalling terug? Nu is het gewoon wachten tot mijn fiets wordt gestolen… En het ineens afsluiten van de parkeerplaats is ook al zo’n ‘handige’ actie, had dat niet in 2 delen gekund?!

 7. Remco  | 2 oktober 2013 om 20:46

  Misschien moeten de bewoners van toren 2 gewoon collectie met hun fiets naar duwo gaan en hem daar binnen zetten. Duwo snapt helemaal niets van klantvriendelijkheid, maar misschien helpt zo’n actie.

 8. Oost  | 4 oktober 2013 om 14:00

  Op Uilenstede Oost hebben we al meer dan een jaar last van diefstallen omdat de dichte fietsenstalling vaker open staat dan dat hij op slot zit. Werkelijk alle waardevolle spullen van de fietsen worden gejat (vooral racefietsen). Het liefst wordt de hele fiets gejat, maar als hij een beetje goed vast staat nemen ze ook genoegen met een voorvork, zadel of trappers. Dus.. Zet je fiets binnen of verzeker hem heel goed want op Uilenstede is hij buiten niet veilig!!

 9. Oost  | 4 oktober 2013 om 14:03

  Die rode papiertjes kennen we ook. De fietsennietjes buiten zijn namelijk niet voor bezoekers van bewoners maar alleen voor het drukbezochte medisch centrum. DUWO werkt alleen een beetje anders dan het zou moeten. Eerst wordt je fiets weggeknipt en verplaatst, vervolgens krijg je er een waarschuwing omheen..

 10. Toren2!  | 8 oktober 2013 om 16:52

  In de rekken voor toren 2 staat het eerste bewijs van diefstal: een uitneembaar voorwiel met kettingslot vast aan het fietsenrek. De rest van de fiets ontbreekt….

 11. Sarah  | 11 oktober 2013 om 12:22

  Mijn fiets ook gestolen. Bedankt duwo!

 12. Pim  | 4 december 2013 om 13:18

  Volgens je huuroverzicht betaal je per maand 3 punten (a 5,75 euro per maand) voor een gemeenschappelijke fietsenberging. Er is een formulier op de website van DUWO ingevuld met wat ze hiermee gaan doen, want de bewoners betalen nu al ruim 2 maanden dit bedrag, terwijl ze hier niks voor terugkrijgen…

 13. andere Frank  | 6 december 2013 om 12:23

  dus:
  14 huurders per eenheid,
  25 eenheden,
  2 maanden Eu 5.75,

  14.25.2.5,75 = zomaar een paar mille

  wordt vast een mooi fietsenhok

 14. Toren2  | 24 juni 2014 om 13:46

  En jahoor, mijn hybride fiets is inmiddels inderdaad gestolen. Stond nota bene met slot vast aan overdekte stalling! Kon er op wachten. Dank DUWO voor een schadepost van honderden euro’s!

   Laat een bericht achter

De volgende HTML codes zijn toegestaan  

<a href> <b> <code> <i> <strike> <strong>        |    BERICHT