Brand- en schroeilucht Toren 2

11 oktober 2013 | VERSTUUR | PRINT   

Vanmorgen stonk het in Toren 2 op Uilenstede naar brand / er hing een schroeilucht. Iets van gesmolten plastic. Nog het best te vergelijken met “kortsluitingslucht”.

De lucht hing alleen in het trappenhuis op de lagere verdiepingen en in de liften. Hij drong zich langzaamaan naar boven toe.

Uw reporter kwam verschillende mensen tegen die het met hem eens waren dat het vreemd rook. Maar het te druk hadden met andere zaken om een eventuele brand in hun flat veel aandacht te schenken. 

Eerst (kwart voor tien) maar eens DUWO gebeld; het 0900 nummer: 0900 – 23 58 96.  (met de hele kostenriedel etc.). De telefonist kende Uilenstede niet maar wist wel te vertellen dat er een stroomstoring op Uilenstede was. Stroomstoring, waar op Uilenstede? De lichten hier branden gewoon… Er was een monteur onderweg naar Uilenstede, maar waar op Uilenstede…. Misschien kon ik nog even kijken. Maar als ik het niet vertrouwde; brandweer maar bellen.

Snel door de flat gelopen, wat mensen gebeld, wat mensen gesproken, Louis (van al die mailtjes over werkzaamheden op het terrein en in je flat) gemaild. Kwam daarna toevallig de schoonmaker tegen. Volgens hem was de geur het sterkst rond de 4e / 5e verdieping.

DUWO (tien over tien) maar weer gebeld. DUWO Den Haag, kende dus Uilenstede ook niet. Bovendien stroomstoring op Uilenstede waardoor DUWO Uilenstede “eruit lag”. Ze kon dus niets zien op haar scherm over hoe of wat op Uilenstede. Ook niet of er al dan niet al gebeld was, of er een monteur onderweg was etc.

Daarna, mede in overleg met de schoonmaker, toch maar 112 gebeld. Minuutje of drie aan de lijn gehad. Uitgelegd dat ik brand- / schroeilucht rook, maar geen rook o.i.d. zag. Hij vroeg of ik niet zelf even kon kijken of mijn buren vragen. Uitgelegd dat ik dat eigenlijk al gedaan had. Geur alleen in het trappenhuis te ruiken, maar niet in de woningen. We komen wel even langs. Of ik even ergens buiten wilde gaan staan, dat ze me een beetje makkelijk konden vinden.

Melding bij de brandweer: 10.17 (klik hier). Kleine 10 minuten later waren ze er, één auto, zes man sterk met een warmtecamera. Na een korte inspectie en controle van enkele electrakasten, bleek het de Tl-buis armatuur op de begane grond tussen de liften te zijn. De starter was zelfs al gesmolten. Met de warmtecamera was een withete plek te zien.

DUWO proberen te bellen i.v.m. de stroom eraf halen om het ding te verwijderen. Hij zat een beetje link net onder de witte “rieten” (?!?) tegels. 0900 nummer niet te bereiken (vond ruim 2 minuten proberen ditmaal wel genoeg). Daarna maar een 06 van een DUWO-medewerker gebeld. Uiteindelijk hebben ze maar de stroomdraden doorgeknipt en het hele ding gesloopt met een koevoet.

DUWO medewerker kwam net aangelopen toen de brandweer vertrok. Uitgelegd wat er aan de hand was, hoe het was gegaan etc. Hij zou met spoed een electricien sturen om allereerst de stroom eraf te halen. Draadjes zitten te hoog voor mensen, maar kan wel spannend worden met een lekker natte paraplui die je nog hebt opgestoken. En daarna e.e.a. te repareren.

Bron: Uilenstede Nieuws

 

s

   Er is 1 reactie op
  Brand- en schroeilucht Toren 2

 1. Frank  | 11 oktober 2013 om 13:11

  Vorige week had ik een iets gelijkende ervaring.

  Tussen de liften van Toren 1 stonk het naar riool, dus de Vaklieden gebeld. Krijg ik vorige week vrijdag ineens een smsje over ‘mijn’ afspraak met de loodgieter.

  Toen maar weer naar de Faklieden gebeld dat ik helegaar geen afspraak heb gemaakt en dat het sowieso niet gaat om mijn toilet maar de algemene ruimte.

  Nee meneer zegt de telefoniste van de Faklieden, de melder moet altijd bij de melding zijn. Dus ik zeg maar tegen die dame dat ik straks met die loodgieter geen ene reet kan regelen want er is gewoon een riool lek en daar heb ik geen verstand van, sowieso heb ik geen sleutels alle andere ruimtes en bovendien werk ik niet voor Duwo!!!

  Nee meneer, u wilt het niet snappen zegt de mevrouw van de FAKlieden, de melder moet altijd bij de melding zijn want………tuut tuut tuut.

  Toen heb ik ook maar Louis op zn vrije middag gebeld, binnen 30 seconden was het telefoontje klaar. Bovendien hebben ze de daaropvolgende week het riool gefixt, ik ruik niets meer. Héhé

  tnx Louis

   Laat een bericht achter

De volgende HTML codes zijn toegestaan  

<a href> <b> <code> <i> <strike> <strong>        |    BERICHT