INFORMATIE

Bewoners Zelfstandig betalen dubbel!

                      

Begin december hebben alle bewoners van zelfstandige woonruimte in de gemeente Amstelveen een brief van de gemeente gehad over de Verontreiningingheffing. Zo ook de bewoners van van zelfstandige appartementen op Uilenstede.

Dat laatste was dus een fout!

Volgens de brief wordt vanaf 1 januari 2009 de verontreinigingsheffing ter hoogte van ruim € 180 door de gemeente geheven i.p.v. door het energiebedrijf.

Voor alle bewoner op Uilenstede, ook zelfstandig, geldt echter dat die Verontreinigingsheffing door DUWO wordt betaald en in de Servicekosten aan bewoners wordt doorberekend. Dat blijft dus zo.

Volgens een medwerker bij de gemeente was het sturen van de brief naar de zelfstandige bewoners op Uilenstede een foutje. Dat had niet gemoeten.

Het duurde een aantal weken voordat een oplettende Atrium-bewoner eindelijk een gemeente-ambtenaar aan de lijn kreeg die inzag dat er een foutje was gemaakt. De bewoners hoeven dit bedrag gewoon niet te betalen.

Bij de brief zat echter ook een machtiging om het bedrag gespreid en automatisch te betalen. Daardoor kreeg je ook nog wat korting.

Vul dit briefje dus niet in! Stuur hem in ieder geval niet op! Want dan wordt het geld gewoon afgeboekt. En betaal je dus dubbel. Via de Servicekosten en nog een keer (veel meer) aan de  gemeente. Heb je de groene machtigingskaart al wel opgestuurd, stuur er dan de rode beëindigingskaart er onmiddelijk achteraan.

Bron: Uilenstede Nieuws, oplettende Atrium bewoner